Låna 300000 kr snabbt

Ett privatlån kan erbjuda en möjlighet att förverkliga dina drömmar när den större banken säger nej. Vid köp av en ny bil av en privatperson behöver du ibland betala kontant, eftersom det inte går att ta bilen på delbetalning. En del bilhandlare kräver dessutom att man lägger handpenning på bilen och det öppnas även en möjlighet att förhandla ner räntan på billånet när man betalar mer i handpenning.

När du ansöker om ett lån på nätet fyller du enkelt och smidigt i ansökan och får besked mycket kort därefter. Ingenting är klart förrän du själv väljer att signera lånepapperna. En del väljer att ta kontakt med olika låneförmedlare som skickar ut din ansökan till många olika banker och kreditföretag.

Det här krävs för att få ett större lån på 300 000 kr

Beroende på hur mycket du vill låna så kan kraven se olika ut. Ett mindre lån på under 10 000 kr kallas oftast snabblån och har en mycket kortare återbetalningstid. Många väljer att låna direkt när ett behov uppstår och betalar tillbaka hela lånet vid nästa löneutbetalning. Oftast går gränsen vid snabblån vid 20 000 kr men det finns också  banker som erbjuder lånebelopp upp till 50 000 kr.

När du lånar över 300 000 kr tas ofta en kreditkoll på dig i form av en UC. Alltför många UC:s riskerar att sänka ditt kreditbetyg och kan även påverka din chans att få en förmånlig ränta. Dock är kreditprövningen till för din säkerhet för att kontrollera att du verkligen har de ekonomiska förutsättningar som krävs för att betala tillbaka lånet.

Ansök om flexibel lån från Bank Norwegian

Bank Norwegian erbjuder lån upp till 500 000 kronor så självklart finns det möjlighet att låna 300 000 kronor. Man kan också utnyttja att det är ett flexibelt lån och amortera mindre någon av månaderna. Det här fungerar även på andra hållet då man också kan betala in mer. Hela lånet blir på sätt och vis som en kredit.

När det handlar om så stora belopp så inhämtar långivaren en UC på den som söker. Man gör en inkomstkoll och genererar fram en räntesats enligt dina upplysningar. För att du ska få lägre ränta rekommenderas att du har en medsökare.


Ett låneskydd är en trygghet vid ett lån på 300 000

Det går att låna upp till 300 000 kronor på Santander med en ränta mellan 4 – 12%. Du ska dock ha i åtanke att banken gör en kreditprövning på dig, dvs de inhämtar en UC. När du väl har signerat lånet med BankID får du pengarna inom tre bankdagar.

Hos Santander får du ett så kallat låneskydd gratis de första tre månaderna som är perfekt om du plötsligt skulle drabbas av arbetslöshet. Dessutom kan du få betalningsfria månader vid behov. Tänk på att lånet sjunker snabbare om du gör extra inbetalningar. För annuitetslån sjunker låneskulden minimalt i början eftersom annuitetsbetalningarna då mest består av ränta, medan amorteringstakten blir snabbare och snabbare i slutet av låneperioden. 


Låt en låneförmedlare hitta det billigaste lånet på 300000 kronor

En låneförmedlare erbjuder en tjänst som innebär att den som vill låna 300000 kronor endast behöver göra en enda ansökan om lån och därmed behöver endast en kreditupplysning inhämtas. Låt bankerna tävla över dig!

Utnyttja den smarta lånekalkylen

Det kan variera från bank till bank vilka krav som ställs på din inkomst och om du har en medsökare på lånet ökar chansen till ett större 300 000 kr lånebelopp och en lägre ränta. Om du dessutom samlar dina lån och krediter kan det påverka räntesatsen positivt. När du ansöker om ett större lån får du ofta en mycket längre återbetalningstid och därmed en lägre månadskostnad.