Låneförmedlare i Sverige

En låneförmedlare erbjuder en tjänst som innebär att den som vill låna pengar endast behöver göra en enda ansökan om lån och därmed behöver endast en kreditupplysning inhämtas. Låneförmedlaren förhandlar sedan med de olika långivarna som kan komma ifråga, baserat på önskat lånebelopp, återbetalningstid och kreditvärdighet. Den som vill låna kan sedan själv tacka ja till det erbjudande som bäst passar in på dennes önskemål.

Jämför låneförmedlare i Sverige

Alla låneförmedlare samarbetar inte med alla långivare, vilket betyder att det kan vara bra att även jämföra låneförmedlarna för att hitta den som samarbetar med den typ av långivare som bäst motsvarar de krav och behov man har som låntagare. För att hitta en bra och pålitlig låneförmedlare bör man först och främst kontrollera hur många kreditföretag de kan förhandla med. Det är också värdefullt att ta del av vad andra kunder tyckt om ansökningsprocessen och resultatet genom att läsa recensioner av låneförmedlarna på nätet.

Finns det skillnader på låneförmedlare?

Den största skillnaden mellan de olika låneförmedlarna är vilka långivare de samarbetar med och därmed kan förhandla med. Vissa låneförmedlare är specialiserade på vissa typer av lån, till exempel snabblån med låga belopp eller privatlån med högre lånebelopp. Vilken typ av kreditbedömning man gör kan också skilja sig åt en del. Vissa använder sig uteslutande av UC, medan andra förmedlare har andra kreditbedömningsmetoder.

Vem förmedlar högsta lånen?

Vem som förmedlar de högsta lånen kan variera. Det bästa är att kontrollera detta innan ansökan skickas in. Högsta lånebelopp kan också bero på den enskildes kreditvärdighet eller andra faktorer som kan påverka. Vissa låneförmedlare är helt specialiserade på större lån, medan andra samarbetar med en rad olika typer av långivare. Det är därför klokt att först bestämma sig för vilken summa man faktiskt behöver låna och sedan kontrollera vilken låneförmedlare som kan förhandla om belopp av den storleken. Om det finns flera låneförmedlare som kan hantera samma storlek på lån, kan det vara bra att använda sig av den som både har högst kundförtroende och som samarbetar med störst antal kreditbolag för att de erbjudanden man får ska vara så kompletta som möjligt.