Samla lån och krediter

Fler och fler betalar varje månad av ett flertal mindre lån, krediter och avbetalningsköp. Detta gör att utgifterna för räntor och avgifter kan bli onödigt höga, särskilt om lånens återbetalningstid är lång. Det är dessutom inte bara räntan som kostar pengar för ett lån. Det finns ofta också månatliga kostnader, som till exempel administrativa avgifter och liknande. Om man har flera lån, blir det stora summor varje år för bara denna typ av avgifter. För att minska dessa kostnader kan man därför ta ett större lån för att återbetala dessa mindre lån och krediter.

Samla dyra lån och krediter utan UC

Idag finns ett flertal aktörer på lånemarknaden som kan bevilja lån utan säkerhet för att samla krediter och som använder sig av andra företag än UC för att göra kreditbedömningen. Det kan vara bra, om du inte vill ha för många frågor i ditt utdrag. Alltför många frågor hos UC kan påverka din kreditvärdighet negativt. 

Hos t.ex. Untie kan du låna upp till 80 000 kronor utan UC.

Spara pengar genom att samla dina lån

Genom att samla ihop alla avbetalningar, smålån och krediter i ett och samma lån, kan du spara pengar på både räntor och avgifter. Ofta kan du för ett lite större lån få en mer fördelaktig ränta än på mindre lån. Du slipper dessutom att betala flera aviavgifter och administrativa avgifter varje månad. Detta gör att du kan lägga mer pengar på att betala av själva skulden, och blir då skuldfri snabbare. Du får dessutom färre räkningar och avier i brevlådan, vilket minskar risken för att du glömmer en eller flera mindre betalningar varje månad. En missad betalning innebär nästan alltid ökade kostnader i form av påminnelseavgifter och dröjsmålsräntor. Om du istället endast har en betalning att göra på din skuld varje månad, så är chansen betydligt större att du alltid kommer ihåg att göra betalningen i tid.

Samla lån med Zmarta
Samla lån och krediter med Zmarta.

Kan jag samla lån med betalningsanmärkning?

Idag finns flera långivare som kan erbjuda lån även till den som har en betalningsanmärkning. Oftast är kravet att du har en fast inkomst och att betalningsanmärkningen gäller en betald skuld. Det betyder att en anmärkning inte är ett hinder för att du ska kunna samla ihop dina lån och sänka dina månadsavgifter. Genom att samla ihop alla dina lån och istället bara ha ett enda lån kan du dessutom förbättra din kreditvärdighet, något som alltid är en fördel, men speciellt om du har en betalningsanmärkning.

Hur går jag tillväga?

Det första du bör göra är att räkna ihop hur stort lån du behöver ansöka om för att kunna återbetala alla dina krediter, lån och avbetalningar. I vissa fall behöver du betala en avgift för att kunna betala tillbaka skulden i förtid, så räkna även med denna typ av kostnader. Sedan kan du jämföra olika långivare med varandra med avseende på önskat lånebelopp, återbetalningstid och villkor. Du kan med fördel använda dig av en jämförelsesida för att på ett enkelt och överskådligt sätt hitta den långivare som kan ge dig det bästa erbjudandet. Du kan sedan göra ansökan direkt hos långivaren, eller låta en låneförmedlare sköta ansökan. En låneförmedlare gör en kreditprövning och en ansökan för att få erbjudanden hos flera långivare. Du kan sedan själv välja den som passar dig bäst.

Såhär samlar du lån

  1. Gå till Zmarta eller Lendo
  2. Fyll i ansökan för att samla lån
  3. Vänta på låneoffert
  4. Välj den billigaste och bästa lånen
  5. Betala gamla dyra lån tillbaka

De är inte svårare en det här!

Krav och villkor

Många långivare har krav på fast inkomst och att låntagaren är folkbokförd i Sverige. Det kan också finnas krav på ålder, ofta 18 eller 20 år, och på att ingen skuld får finnas hos kronofogden. Vissa långivare har även krav på att låntagaren inte får ha några betalningsanmärkningar, även om det finns undantag för detta krav om den som ansöker har fast inkomst och ingen obetald skuld hos Kronofogden.