Snabblån

Den största skillnaden mellan ett så kallat snabblån och andra typer av lån är precis det namnet antyder – det går snabbt. Både ansökan och utbetalning av snabblån går snabbt. Därför är snabblån ett bra val om du behöver pengarna på ditt konto omedelbart. 

Snabblån betalas ut direkt på kontot

Eftersom snabblån betalas ut direkt på kontot, så har du oftast tillgång till pengarna samma dag. Snabblån har ofta också en kortare återbetalningstid än andra lån. En vanlig återbetalningstid är ungefär 30 dagar. Du kan därför ansöka om ett snabblån om du behöver pengar snabbt och vet att du kommer att kunna betala tillbaka lånet inom en ganska kort tid. Vanliga situationer då snabblån är användbara är till exempel om din bil plötsligt gått söner och du behöver laga den innan lönen kommer. Det kan också vara saker i ditt hem som behöver åtgärdas och som inte kan vänta, till exempel ett trasigt kylskåp eller en trasig tvättmaskin. Du kan självklart använda pengarna till vad du vill.

Snabblån utan UC

Om du vill ta ett lån utan att det inhämtas en upplysning hos UC, Upplysningscentralen, så finns det idag ett flertal långivare som kan erbjuda detta. Dessa långivare använder ofta en annan metod för att fastställa kreditvärdigheten hos den som ansöker. Det finns också möjlighet att ansöka om snabblån om man inte har en fast inkomst eller om man har en betalningsanmärkning. Oftast behöver du inte lämna någon säkerhet för ett snabblån precis som när du tar andra så kallade blancolån.

Snabblån är ofta högkostnadskrediter.

Snabblån under helgen – kan jag få snabblån på söndagen?

Eftersom både ansökan och utbetalning går snabbt för snabblån, så kan du oftast få pengarna samma dag eller dagen efter. Det är därför fullt möjligt att få en utbetalning till kontot även på söndagar och helgdagar. Detta är ytterligare en av sakerna som gör att ett snabblån är ett bra val då det är bråttom.

Hur ansöker man om snabblån?

När du ska ansöka om ett snabblån kan det först vara bra att jämföra de olika långivarna för att se skillnader i räntor och avgifter. På så sätt kan du hitta den långivare som kan erbjuda den form av återbetalning och det belopp som passar just din situation bäst. Denna jämförelse kan du göra på en jämförelsesida på nätet, där du enkelt och överskådligt kan jämföra de olika aktörernas erbjudanden. Ansökan gör du sedan oftast på respektive långivares hemsida på nätet. Ansökan går oftast snabbt och när lånet är beviljat dröjer det inte länge förrän pengarna finns på ditt konto.

Krav och villkor

Många långivare har kravet att den som lånar ska ha fast inkomst, även om det finns undantag från detta krav. Det kan också finnas ålderskrav och krav på att man som låntagare är folkbokförd i Sverige. Snabblån har ofta ganska kort återbetalningstid. Om man inte betalar tillbaka lånet inom denna tid så tillkommer oftast både extra avgifter och räntor. Lånebeloppet som du kan beviljas är ofta också lägre för ett snabblån jämfört med andra typer av lån.